'Transferrevolutie Tottenham: 170 miljoen voor versterkingen en vertrek Dembélé'

'Transferrevolutie Tottenham: 170 miljoen voor versterkingen en vertrek Dembélé'

14-05-2018 15:33
2

De supporters van Tottenham Hotspur kunnen zich opmaken voor een spectaculaire transferzomer. Mauricio Pochettino, manager van de Premier League-club, pleit voor versterkingen en krijgt volgens The Telegraph zijn zin.

Pochettino hoopt op forse investeringen bij Tottenham. "Ik denk dat we, na vier seizoenen, iets moeten doen om mee te doen om de echt grote prijzen", aldus de Argentijnse manager. "Dit is hét moment voor Tottenham om risico's te nemen en écht mee te gaan doen in de top. We kunnen niet denken dat wij de slimste mensen ter wereld zijn en dat wij prijzen kunnen winnen zonder veel geld te besteden."

Volgens The Telegraph klopt Pochettino deze week op de deur van voorzitter Daniel Levy met het verzoek om 170 miljoen euro uit te trekken voor versterkingen. Als hij niét zijn zin krijgt, dreigt een breuk. Pochettino schermt immers met de belangstelling van clubs als Paris Saint-Germain, Real Madrid en Chelsea. Hij wil best verlengen bij Tottenham, maar wil eerst de garantie krijgen dat er een groot transferbudget beschikbaar wordt gesteld.

Transferactiviteit Spurs
In eerste instantie zal Tottenham de contracten van Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Eric Dier en Hugo Lloris proberen te verlengen, verwacht The Telegraph. Daarnaast moet de nummer drie van de Premier League een vervanger zoeken voor Toby Alderweireld, Danny Rose en mogelijk ook Mousa Dembélé. Verder staan er vraagtekens achter de namen van Victor Wanyama, Fernando Llorente en Moussa Sissoko.

Pochettino denkt aan Wilfried Zaha als eerste zomeraanwinst. De aanvaller van Crystal Palace moet 56,5 miljoen euro kosten. Ryan Sessegnon (Fulham) heeft hetzelfde prijskaartje. Daarnaast staan Anthony Martial (Manchester United), Bryan Cristante (Atalanta Bergamo) en Mateo Kovacic (Real Madrid) op het lijstje. Ajax-verdediger Matthijs de Ligt is in beeld als opvolger van Alderweireld. Met Jamaal Lascalles (Newcastle United) heeft Tottenham nog een ander ijzer in het vuur.