Belgische jonkies blijven stunten en gaan richting halve finales van het EK!

14-05-2018 15:41
2

De Belgische U17 is bezig aan een bijzonder goed EK. In de kwartfinale kwam het uit tegen favoriet Spanje, maar wist het te stunten. De jonge Duivels haalden het met 2-1.

De wedstrijd begon niet al te best voor de jonge Belgen. Na amper acht minuten keek het al tegen een achterstand aan na een doelpunt van Alejandro Baena. De Spanjaarden leken een maatje te groot, maar onze landgenoten vochten zich terug in de wedstrijd.

De gelijkmaker viel ei zo na voor de rust, maar het was wachten tot na de pauze vooraleer er gevierd kon worden. Na een blunder van de Spaanse doelman werd het 1-1 via Yorbe Vertessen.

Niet veel later kon er nog wat steviger gevierd worden toen Jamie Mpie de 2-1 in doel tikte. Het overwicht was uiteindelijk ook voor België, met enkele grote kansen. Ook Spanje kreeg in de allerlaatste minuut nog een enorme kans op de gelijkmaker. Het bleef 2-1, waardoor de jonge Duivels zich kwalificeren voor de halve finales van het EK. De volgende tegenstander is Italië.