UPDATE: Coopman is terug maagdelijk blank

UPDATE: Coopman is terug maagdelijk blank

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 16:35di 15-05-2018 om 16:35

Zulte Waregem klopte afgelopen weekend Oud-Heverlee Leuven met 1-2, Op Den Dreef kreeg Sander Coopman rood. Maar veel gevolgen zal die kaart in de toekomst niet meer hebben.

In de 5e minuut bracht Coopman de bezoekers in Leuven op voorsprong. Goed 25 minuten later mocht hij inpakken. Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond scheldt de kaart niet weg, maar stelt Coopman een schorsing van één speeldag voor, die ingaat vanaf 16 mei. Coopman moet ook een boete van 400 euro betalen.

Zulte Waregem kan in principe in beroep gaan tegen de strafmaat, maar de kans dat dat gaat gebeuren is onbestaand. Op de 10e en laatste speeldag van Play-Off 2 moet Zulte Waregem in principe immers spelen tegen Lierse, maar de kans is groot dat Lierse net zoals tegen Waasland-Beveren forfait geeft.

Coopman kan daarna met een propere lei beginnen aan de finale van Play-Off 2 tegen Lokeren.

Update 15/05, 16.35: Het strafblad van Coopman is terug volledig blank. De Geschillencommissie van de KBVB besliste dat de speler van Zulte Waregem geen schorsing moet krijgen na zijn rode kaart tegen OHL. De uitsluiting was voldoende. Nu Lierse toch niet speelt tegen Zulte Waregem was een sanctie van één speeldag sowieso overbodig geweest. 

Poll

Wie wint de finale?

(566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws