Verhaeghe komt terug op zijn 'complot': De pers heeft dat ervan gemaakt

Verhaeghe komt terug op zijn 'complot': "De pers heeft dat ervan gemaakt"

14-05-2018 11:45
42

Bart Verhaeghe was uiteraard in de wolken na de titel van Club Brugge. Hij belde ook nog in bij Radio 1, en daar kwam hij terug op het befaamde 'complot' tegen Club Brugge. Dat kaartte hij aan na de verliesmatch tegen Anderlecht, maar zijn woorden zouden verdraaid zijn.

Verhaeghe vindt het spijtig dat zijn uitspraken verkeerd zijn opgevat. "De pers heeft dat van mijn uitspraken gemaakt. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de VAR. Ik denk dat alle profclubs in België zwaar hebben ingezet op professionalisering van de arbitrage, niet alleen dit seizoen maar ook al vorig seizoen. Dan willen we ook een professionele service in de plaats krijgen, maar we zijn niet altijd op dat vlak bediend geweest."

Daarom wilde Verhaeghe een statement maken. "Op een bepaald moment hebben we erover gesproken en gezegd kijk: dit kan niet zo verder. Dan moet ik denken dat er iets verkeerds is, maar daar wilde ik niet aan denken. Als er zoveel fouten zijn, moet je mea culpa slaan en eigen boezem kijken. Als klein land moet je excelleren in bepaalde zaken, dat kan bijvoorbeeld arbitrage zijn."

Ook in de titelmatch was er een betwistbare fase met de goal van Jelle Vossen. Geen 'clear error', vond Verhaeghe zelf. "Dan wil ik u meenemen in een tsunami van beelden, waar we het eerste uur niet over eens raken. Er zijn zoveel fases op te noemen die niet altijd juist zijn gearbitreerd. Maar ik geef ook het vertrouwen aan arbitrage: wij doen als clubs ons best om ons beste beentje voor te zetten, maar zij moeten volgen. We hebben hen hard nodig."