Anthuenis resoluut: Hij moet Speler Van Het Jaar worden

Anthuenis resoluut: "Hij moet Speler Van Het Jaar worden"

14-05-2018 11:21
5

Aimé Anthuenis zag Club Brugge afgelopen weekend kampioen worden. Met Ruud Vormer heeft Club een Gouden Schoen in de rangen, maar Speler Van Het Jaar ziet Anthuenis liever naar Hans Vanaken gaan.

Volgens de ex-bondscoach verdient de Limburger die prijs echt. "De grote twee waren Vormer en Vanaken. Die tweede mag wat bij betreft nu uitgeroepen worden tot Speler van het Jaar. Vormer kreeg de Gouden Schoen al, dus zou dat voor Vanaken een mooie bekroning zijn", vertelt hij in De Zondag.

De titel van Club Brugge is evenwel vooral een teamprestatie. "Enerzijds hebben ze een behoorlijke kern, waarbij ook de reserves goed zijn gebruikt, en hebben ze zich ook niet te veel beziggehouden met randfactoren. Ten derde stonden ze voor een manier van spelen en hebben ze echt als team de titel gepakt."

Club was dit seizoen een baken van rust. "Iedereen heeft zijn aandeel, ook het bestuur. Er zal ongetwijfeld ook weleens discussie geweest zijn intern, maar daar heb je als buitenwereld nooit iets van gemerkt. Dikke chapeau. Nu zal het zaak zijn om de ploeg nog te versterken voor volgend jaar."