Vanhaezebrouck heeft bijzondere reactie: Derde plaats is ook niet min

Vanhaezebrouck heeft bijzondere reactie: "Derde plaats is ook niet min"

14-05-2018 10:24
28

Een aangeslagen Hein Vanhaezebrouck gaf zondag nog een persconferentie na de nederlaag tegen KAA Gent (1-0). De tweede plaats behalen wordt nog lastig. Niet alleen hangt Anderlecht af van het resultaat van Standard, maar het heeft ook een waslijst geblesseerden.

Het Laatste Nieuws tekende op dat de blessurelast groot is bij Anderlecht. "Markovic is sowieso out, Dendoncker is geschorst. Saief was in extremis fit, maar heeft wellicht een verrekking aan de bil opgelopen - hij zal er ook niet bij zijn. En het is hopen dat Spajic, die de laatste twintig minuten last had, niet geblesseerd geraakt, want anders weet ik niet wie ik achterin ga zetten."

De blessures hebben Anderlecht misschien wel de das omgedaan dit seizoen. "Toen iedereen fit was, was het team complementair en konden we iedereen aan. Maar als het puzzelen is, krijgen ook de andere basisspelers het lastig. Pffft."

Met de volledige selectie was het misschien een ander verhaal geweest. "Dan pakten we misschien zes op zes tegen AA Gent en was het nog spannend geworden. Anderzijds... Op een bepaald moment zei ik dat we Europa konden missen. Ik méénde dat ook. Daarom: derde is ook niet min, al moeten we wel ontgoocheld zijn over deze prestatie. We hebben zelfs niet op doel getrapt."