Denk niet dat Club Brugge het nog erg vindt dat hij niet gekomen is

"Denk niet dat Club Brugge het nog erg vindt dat hij niet gekomen is"

14-05-2018 10:12
10

Ivan Leko heeft een grootse prestatie neergezet. In zijn eerste seizoen als coach bij een topclub speelt hij meteen kampioen. Nochtans was Leko niet eens de eerste keuze van Club: dat was Francky Dury.

Peter Vandenbempt denkt niet dat Club daar nu rouwig om is. "Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert mogen zich op de borst slaan voor de keuze voor Ivan Leko. Ik weet niet of ze het vandaag nog zo erg vinden dat de initiële eerste keuze, Francky Dury, niet gekomen is. Ze hebben vanaf dag één geloofd in Leko en ze hebben hem ook gesteund in een aantal zeer moeilijke momenten, zoals de Europese uitschakeling", klinkt het bij Sporza.

"Ik vond het in de zomer een verrassende en risicovolle keuze", gaat hij verder. "Het was toch een jonge trainer, die alleen maar hoofdcoach was geweest bij Leuven en Sint-Truiden. Hij had geen ervaring met coachen aan de top. En dan Michel Preud'homme opvolgen, dat is toch God zelf in Brugge, dat is niet evident. Maar Ivan Leko heeft ons allemaal van antwoord gediend, zo simpel is het."

Bovendien bracht hij ook attractief voetbal. "Hij heeft vastgehouden aan zijn voetbalprincipes en veelal ook aan zijn systeem. Hij heeft zijn energie, zijn passie door zijn elftal gejaagd. Hij heeft gedurfde keuzes gemaakt en altijd positief, aanvallend voetbal nagestreefd. Bovendien was Leko een stijlvolle, klassevolle ambassadeur voor Club Brugge, ook in de grote ontgoocheling na de wedstrijd tegen Anderlecht. Hij is open en eerlijk in de communicatie, al vond ik hem ook een beetje te positief over de prestaties van zijn ploeg. Maar voor de topprestatie van Leko niets dan lof."