Vanhaezebrouck: Ik moet ook Club Brugge nog bedanken

Vanhaezebrouck: "Ik moet ook Club Brugge nog bedanken"

Gepubliceerd: maandag 14 mei 2018 om 09:49ma 14-05-2018 om 09:49

RSC Anderlecht moet op de slotspeeldag van Play-Off 1 nog vol aan de bak als het die tweede plek wil halen. Het moet winnen tegen KRC Genk én hopen op een stunt van Charleroi tegen Standard. Een CL-ticket halen wordt dus moeilijk, dat weet ook Hein Vanhaezebrouck.

De coach van Anderlecht vreesde al een tijdje voor dat ticket. "Toen ik enkele maanden geleden vreesde dat we geen Europees voetbal zouden halen, zei ik dat niet zomaar", reageert hij tegenover Het Nieuwsblad.

"Gelukkig kregen we Markovic net op tijd op niveau en kwam ook Najar nog terug. Dat hielp ons om Europees voetbal veilig te stellen. En ik moet ook Club Brugge bedanken dat het na Nieuwjaar nog zoveel punten liet liggen en ons nog in de race liet komen. Maar ik feliciteer hen wel met de titel", aldus de trainer.

Vanhaezebrouck beseft ook dat het beter zal moeten tegen KRC Genk. Tegen KAA Gent was het spelniveau namelijk niet om over naar huis te schrijven. "In het eerste kwartier van de tweede helft zei ik tegen mijn assistent: Zo moet Play-off 2 aanvoelen. Het was niet om aan te zien. Gent twijfelde nochtans ook, maar wij konden dat op geen enkel moment uitbuiten. Nul kansen hebben we gehad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws