Barcelona niet langer ongeslagen door krankzinnige wedstrijd tegen Levante

13-05-2018 22:38

FC Barcelona is in een krankzinnige wedstrijd tegen Levante voor het eerst tegen een competitienederlaag aangelopen. De Spaanse landskampioen stond op bezoek bij de Spaanse laagvlieger met maar liefst 5-1 achter en kwam nog terug tot 5-4, maar meer zat er voor de Catalanen niet in.

Barcelona is al kampioen van de Primera Division en hoopte alleen nog de ongeslagen status intact te houden. Die ongeslagen status was al vroeg in gevaar door een vroege goal van Levante. Na negen minuten zorgde Emmanuel Boateng voor 1-0 en na dertig minuten maakte de aanvaller er zelfs 2-0 van. Op het half uur moest Thomas Vermaelen ook nog een geblesseerd naar de kant. Philippe Coutinho bracht de spanning weer terug in de wedstrijd met de 2-1, waardoor Barcelona nog een volledige tweede helft had om de rest van de schade te repareren.

De wedstrijd barstte na de theepauze echter volledig uit zijn voegen in het voordeel van Levante. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde de ploeg maar liefst drie keer. Een minuut na rust maakte Enis Bardhi 3-1 en drie minuten later werd het 4-1 door Boateng, die zijn hattrick daarmee completeerde. In minuut 56 keek Barcelona tegen een 5-1 (!) achterstand aan, waardoor de wedstrijd gespeeld leek en Barcelona voor het eerst dit seizoen leek te gaan verliezen.

Coutinho gaf de Barcelona-comeback drie minuten na de 5-1 vorm. Van dichtbij schoot hij de 5-2 binnen en de 5-3 werd knap van buiten de zestien gemaakt. Levante begon flink te zweten toen Barcelona enkele minuten na de laatste Coutinho-goal ook nog een strafschop kreeg. Luís Suarez schoot raak en gaf het startsein voor een bloedstollende slotfase: 5-4.

De goals gaven Barcelona kracht en energie. De Catalanen deden er alles aan om niet voor het eerst dit seizoen te verliezen. Levante kon nog op 6-4 komen door een grote misser van Sergio Busquets, maar dat was de ploeg niet gegund. Barcelona was in de absolute slotfase vooral slordig en kreeg, op de kopbal van Suarez na, geen echte grote kans meer om op 5-5 te komen. Levante wist de boel voor de rest van de wedstrijd dicht te houden.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie loopt Barcelona dan tóch tegen een competitienederlaag aan. 32 wedstrijden lang was de ploeg van Ernesto Valverde ongeslagen.