UPDATE: Vermaelen toch geblesseerd, zorgen om WK-voorbereiding

UPDATE: Vermaelen toch geblesseerd, zorgen om WK-voorbereiding

14-05-2018 14:31
9

Het zit echt niet mee voor Roberto Martinez en de Rode Duivels. Het WK komt dichterbij, maar er zijn toch wat zorgen om enkele geblesseerde spelers. Daar komt nu nog eentje bij.

Bij Barcelona kreeg Thomas Vermaelen nog eens een basisplek. De verdediger mocht beginnen tegen Levante, maar kon de wedstrijd niet afwerken. Nog voor het half uur moest de verdediger al naar de kant.

Vermaelen blesseerde zich aan de voet en kon niet verder. Het wordt nu bang afwachten of de verdediger fit geraakt voor het WK in juni. Er zijn uiteraard zorgen om de blessuregevoeligheid van Vincent Kompany en Toby Alderweireld heeft al een tijdje niet meer veel gespeeld. Daarnaast zou ook Christian Kabasele geblesseerd zijn geraakt.

Update 14/05 08:21: Barcelona gaf op de officiële Twitter-account mee dat Vermaelen een blessure aan de hamstrings heeft opgelopen. Er volgt nog een onderzoek om uitsluitel te krijgen over de ernst van zijn blessure. Of hij het WK zal missen, is dus nog niet bekend. Hij lijkt wel enkele weken langs de kant te moeten blijven.

Update 14/05 14:31: Barcelona heeft inmiddels bevestigd dat Vermaelen een blessure aan de hamstrings heeft opgelopen. De verdediger zou minstens drie weken aan de kant staan. Hij raakt dus maar net fit voor het WK, maar zal meer dan waarschijnlijk amper spelen in de voorbereiding op het toernooi.