Club Brugge pakt vijftiende landstitel na felbevochten gelijkspel tegen Rouches

13-05-2018 19:52
62

Het is feest in Brugge. De troepen van Ivan Leko wisten dat ze een gelijkspel moesten halen om de titel te pakken. Daar is het op Sclessin in geslaagd. Het werd 1-1.

Club Brugge had genoeg aan een gelijkspel. Na dertig minuten voetballen zag het er toch niet naar uit dat Blauw-Zwart punten ging sprokkelen. Standard was beter, en hoe. De uitploeg kwam er helemaal niet aan te pas.

Mehdi Carcela en Junior Edmilson, maar ook Paul-José Mpoku waren weer aan het swingen. Club Brugge begon zonder vuur. De Rouches werden daar dan ook terecht voor beloond. Na tien minuten stond het 1-0 na een doelpunt van Kostas Laifis.

Club Brugge leek aangeslagen, maar kwam toch meer en meer in de wedstrijd. Na het half uur was het dan ook vooral Club Brugge dat zocht naar die goal. Een kans voor Wesley, een kleintje voor Vanaken.

Club Brugge comeback
Een doelpunt viel er uiteindelijk pas vijf minuten voor de rustpauze. Ruud Vormer was er snel bij in de zestien en bediende Vossen, die er 1-1 van maakte. Een doelpunt met een geurtje aan, waardoor de VAR ook ingreep. Toch vond scheidsrechter Bram Van Driessche het geen opzettelijk hands en dus doelpunt. Ook Standard kon nog scoren, maar werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Standard vond de tweede adem in de tweede helft en drukte Club Brugge naar achter. Beide ploegen had het echter moeilijk om tot goede kansen te komen. Het bleef een bijzonder nerveuze bedoening.

Het werd ook bitsiger naarmate de wedstrijd vorderde, wat niet hielp aan het spel. Daardoor bleef het uiteindelijk 1-1 en pakt Club Brugge de vijftiende landstitel in zijn geschiedenis.