Genk boekt derde overwinning en springt over Charleroi naar vijfde plaats

Genk boekt derde overwinning en springt over Charleroi naar vijfde plaats

13-05-2018 19:52
4

KRC Genk heeft zondagnamiddag zijn derde overwinning geboekt in Play-Off 1. Sporting Charleroi had geen schijn van kans in de Luminus Arena en verloor met 4-1. Dankzij deze drie punten springt Genk over de Zebra's naar de vijfde plaats.

De thuisploeg kwam halfweg de eerste helft op voorsprong. Samatta kopte een knappe voorzet van Pozuelo tegen de netten. De reactie van Charleroi liet echter niet lang op zich wachten. Benavente krulde de gelijkmaker onhoudbaar in de verste hoek. Even later mochten de supporters in de Luminus Arena echter opnieuw juichen. 

Na een een-tweetje met Malinovskiy trapte Trossard de 2-1-via de paal binnen. Na de pauze ging Genk door op zijn elan. Samatta profiteerde van geflater bij Charleroi en schoof zijn tweede van de avond onder Penneteau. Na de 3-1 kwam Genk nooit meer in de problemen. Charleroi werd helemaal weggespeeld. Ndongala besliste de wedstrijd helemaal na een knappe rush van Trossard.

De thuisploeg ging nog op zoek naar een vijfde treffer, maar die kwam er niet meer. Dankzij deze driepunter springt Genk over Charleroi naar de vijfde plaats in Play-Off 1.