OFFICIEEL: Ex-ploeg Witsel ziet coach vertrekken, mogelijk kans voor Advocaat

OFFICIEEL: Ex-ploeg Witsel ziet coach vertrekken, mogelijk kans voor Advocaat

13-05-2018 12:32

Zenit Sint-Petersburg moet met onmiddellijke ingang op zoek naar een nieuwe trainer. Roberto Mancini zit zondag in de competitiewedstrijd tegen SKA-Khabarovsk voor het laatst op de bank.

Dat bevestigt Zenit zondag via de officiële kanalen. Mancini stond sinds de zomer van 2017 aan het roer bij de Russische grootmacht, maar wist het landskampioenschap dit seizoen - ondanks grote investeringen - niet in de wacht te slepen. Uiteindelijk zat hij 44 wedstrijden op de bank bij Zenit.

Alles wijst erop dat Mancini niet lang werkloos thuis zal zitten. Bij de Italiaanse voetbalbond (FIGC) ligt een tweejarig contract voor hem klaar. Mancini moet Italië als bondscoach nieuwe successen gaan bezorgen. Opvallend genoeg geeft hij liefst dertien miljoen euro aan Zenit-salarissen op voor de baan bij Italië.

Het vertrek van Mancini bij Zenit heeft mogelijk ook gevolgen voor Dick Advocaat. De ex-bondscoach van België werd deze week gelinkt aan een move naar Sint-Petersburg, waar hij tussen 2006 en 2009 met veel succes werkte.