Genkse beloften mogen bekerwinst vieren na knappe zege tegen Club Brugge

12-05-2018 17:50
2

De A-kern van KRC Genk kon de beker niet winnen, maar de Genkse beloften zijn daar wel in geslaagd. In een spannende wedstrijd tegen Club Brugge haalde het met 2-3. Dante Vanzeir was de grote uitblinker met twee doelpunten.

KRC Genk begon met heel wat A-kernspelers aan de wedstrijd, waaronder basisplekken voor Edon Zhegrova, Dante Vanzeir, Manuel Benson, Pierre Zebli en Amine Khammas. Het was dan ook niet zo verrassend dat de beste kansen initieel voor Genk waren.

Na 25 minuten voetballen was het – na eerst de paal te hebben geraakt – raak voor Vanzeir. De jonge spits bracht Genk op voorsprong. Club Brugge reageerde met enkele kansen en uiteindelijk ook een doelpunt van Loïs Openda, vijf minuten voor rust.

Club gaat, Genk wordt wakker
Na de pauze was het vooral Club Brugge dat voor dat tweede doelpunt ging. Het werd daar na 55 minuten voetballen ook voor beloond. Ngonge maakte er 2-1 van. Lang kon Club niet van de voorsprong genieten, want Vanzeir was alweer doeltreffend voor de Limburgers: 2-2.

Het was erop en erover daarna, want slechts vier minuten later werd het zelfs 2-3 na een knappe goal van middenvelder Sabak. De Brugse uitblinker Ngonge moest twintig minuten voor tijd het veld geblesseerd verlaten, waardoor Blauw-Zwart moeite had om de Genkse defensie te doorbreken. Het bleef 2-3.