'De spelers lachen niet met Sa Pinto, het moet zijn dat hij nuttige dingen doet'

'De spelers lachen niet met Sa Pinto, het moet zijn dat hij nuttige dingen doet'

Gepubliceerd: zaterdag 12 mei 2018 om 17:34za 12-05-2018 om 17:34

Het is nog steeds onzeker wat de toekomst biedt voor Ricardo Sa Pinto. De Portugees haalt de laatste weken goede resultaten met Standard, maar de club lijkt Michel Preud'homme als trainer te willen. Marc Degryse vindt nochtans dat Sa Pinto goed werk levert.

"Zijn spelers lachen niet met hem. Het moet zijn dat Sá Pinto in de kleedkamer en op het veld nuttige dingen doet", merkt de analist op in Het Laatste Nieuws. Ondanks zijn gekke dingen naast (en soms op) het veld, vindt Degryse dan ook niet dat Sa Pinto een slechte trainer is.

"Kijk, zijn we het erover eens dat een trainer in de eerste plaats het maximum uit een speler moet zien te halen? De ene doet dat tactisch, de andere doet het, euhm, anders", aldus Degryse.

"Toen ik jong was zei Houwaart tegen mij: 'Beweeg maar waar je wil.' Dat voelt nu eenmaal goed aan voor een voetballer. Sá Pinto slaagt erin om Edmilson en Carcela een minimum aan defensief werk te laten opknappen, waardoor de rest van de groep de vrijheid van die twee aanvaardt", besluit Degryse.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws