Dramatische cijfers: 'Zwakste leerling van de klas bij Anderlecht'

Dramatische cijfers: 'Zwakste leerling van de klas bij Anderlecht'

12-05-2018 14:45
4

Anderlecht lijkt zijn kansen op de titel helemaal verspeeld te hebben. Met nog twee matchen te gaan moet het nog voorbij Club Brugge én Standard. Efficiëntie lijkt het grootste probleem te zijn.

Tegen Standard miste Anderlecht opnieuw kans na kans, maar Het Laatste Nieuws weet dat dat absoluut geen uitzondering is. Anderlecht scoort op dat vlak bijzonder slecht.

De slechtste afwerker blijkt niet helemaal verrassend Silvère Ganvoula te zijn. De Congolees kreeg in Play-Off 1 al acht schietkansen, maar maakte geen enkel doelpunt. Kenny Saief doet het nauwelijks beter. Hij scoorde nul keer uit zeven doelpogingen. Francis Amuzu en Sven Kums konden nog niet scoren uit drie doelkansen.

Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka hebben de meeste doelkansen gehad. Teodorczyk scoorde vier van de zeventien pogingen, voor Morioka is dat drie op veertien. Van de spelers met drie of meer doelpogingen is Leander Dendoncker het meest efficiënt, al is dat relatief. Hij scoorde één op de vier pogingen, 25 procent dus. Niemand doet beter bij paars-wit.