Sa Pinto krijgt welgekomen steun van clubicoon: Ik hoop dat hij blijft

Sa Pinto krijgt welgekomen steun van clubicoon: "Ik hoop dat hij blijft"

12-05-2018 11:36
4

Ricardo Sa Pinto is ongetwijfeld de coach die het meest over de tongen gaat dit seizoen. De Portugees kwam in het seizoensbegin vooral in het nieuws met zijn driftbuien, maar loodste Standard intussen wel naar bekerwinst en misschien zelfs de titel. Eric Gerets gelooft dan ook in zijn kwaliteiten.

Het clubicoon van de Rouches spreekt bij Het Nieuwsblad duidelijk zijn voorkeur uit voor een verlengd verblijf van de huidige trainer, ondanks de kandidatuur van Michel Preud'homme. "Om correct te zijn, vind ik dat Sa Pinto zijn kans moet krijgen", neemt de voormalige verdediger stelling in. "De sterke prestaties komen er ook dankzij hem. Ik zal voorzitter Bruno Venanzi niet bellen om hem te zeggen wat te doen, maar persoonlijk hoop ik dat Sa Pinto blijft."

Gerets stelt voor om Preud'homme als een soort van plan-B achter de hand te houden. "Michel is als een goede vriend die ik enorm respecteer. In principe zou zijn komst een goede zaak zijn voor Standard. Moest het volgend seizoen toch niet meer lukken met Ricardo, zullen we onvermijdelijk bij hem terechtkomen", blikt hij al vooruit naar de komende jaargang.