Groot nieuws uit Duitsland: Robben en Bayern München bereiken akkoord

Groot nieuws uit Duitsland: Robben en Bayern München bereiken akkoord

11-05-2018 15:03

De kogel is door de kerk: Arjen Robben speelt ook volgend seizoen bij Bayern München. De Duitse recordkampioen bevestigt vrijdag dat het contract van de 34-jarige aanvaller met een jaar is verlengd.

Robben beschikte over een aflopende verbintenis aan de Säbener Strasse. Aanvankelijk moest de Nederlander lang wachten op onderhandelingen en vorige week, toen Franck Ribéry al wél verlengde, ontstonden er meer vraagtekens over zijn toekomst. Vrijdag schept Bayern echter duidelijkheid: Robben blijft.

Bayern meldt dat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en sportief directeur Hasan Salihamidzic vrijdag een akkoord bereikten met Robben. "We zijn heel blij dat we een jaar langer met elkaar doorgaan", reageert Salihamidzic op de clubsite. "Robben speelt een belangrijke rol in onze plannen voor volgend seizoen."

Ook het aflopende contract van Rafinha (32) is met een jaar verlengd. Robben begint na de zomer aan zijn tiende seizoen bij Bayern München. De laatste maanden trokken ook FC Groningen en PSV voorzichtig aan zijn mouw, maar de gestopte Oranje-international wil nog minimaal één jaar op topniveau voetballen.