'Man Utd maakt werk van versterking, wereldtalent van Ajax op lijstje'

'Man Utd maakt werk van versterking, wereldtalent van Ajax op lijstje'

11-05-2018 12:05
2

Transfernieuws uit Engeland: José Mourinho richt zijn pijlen deze zomer op Justin Kluivert. De negentienjarige Ajacied zou een voorkeur hebben voor een overstap naar Manchester United.

Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Guardian vrijdag. Kluivert lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax nu zijn zaakwaarnemer Mino Raiola er met de Amsterdammers niet uitkomt over een nieuw contract. De linksbuiten wil 1,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarnaast willen hij en Raiola een percentage van dertig of veertig procent van een toekomstige transfersom.

Dat is Ajax veel te gortig, waardoor de club moet kiezen om hem deze zomer te verkopen of hem volgend jaar gratis te laten vertrekken. De belangstelling van The Mancunians roept vragen op over de toekomst van Anthony Martial op Old Trafford.

Mourinho bekritiseerde de Fransman na de 1-0 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion vorige week. Tegen West Ham United moest hij donderdag op de bank plaatsnemen. Naast Martial kan United op linksbuiten ook nog beschikken over Alexis Sánchez en Marcus Rashford.