Onterechte klaagzang van Anderlecht: Het was helemaal geen strafschop

Onterechte klaagzang van Anderlecht: "Het was helemaal geen strafschop"

11-05-2018 11:06
18

Na de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Standard was men bij paars-wit razend. De Brusselaars vonden dat ze een strafschop verdienden na een vermeende fout op Ryota Morioka. Niet iedereen gaat daar akkoord mee.

Volgens ex-scheidsrechter Stéphane Breda verdiende paars-wit namelijk helemaal geen strafschop. Hij vond dat de scheidsrechter de juiste beslissing maakte.

Anderlecht verloor gisteren met 1-3 van Standard, maar na de wedstrijd was Vanhaezebrouck razend over een beslissing van de scheidsrechter. Die kende Anderlecht geen strafschop toe na een charge van Sehali op Morioka.

"De speler van Standard raakt eerst de bal en pas nadien de man van Anderlecht. Geen strafschop dus", zegt hij aan La Capitale.

Daarnaast was er ook heel wat te doen om de fout van Collins Fai. Die kreeg een gele kaart, al leek de VAR aan te sturen op een rode kaart. "Ik snap dat de VAR ingreep om de beelden te bekijken, maar een gele kaart is een correcte beslissing hier. Hij tikt wel eerst de bal weg, maar raakt daarna ook wel de speler. Het mag dan niet de bedoeling zijn, maar het was wel een hard contact en dan kan je dat bestraffen", zegt hij.