Geen penalty voor RSCA, Club opnieuw benadeeld: 'Gebrek aan consequent fluiten'

Geen penalty voor RSCA, Club opnieuw benadeeld: 'Gebrek aan consequent fluiten'

11-05-2018 10:21
18

Net zoals vrijwel elke week was er weer heel wat te doen om de scheidsrechterlijke beslissingen. RSC Anderlecht vond dat het een penalty verdiende, Club Brugge kreeg er eentje tegen. Peter Vandenbempt begrijpt er helemaal niets meer van.

Voor de analist was het wel heel duidelijk. Anderlecht verdiende tegen Standard gewoon een penalty. "Natuurlijk werd er, net zoals voor Club Brugge vorige week, een overduidelijke penalty niet gefloten. Maar oké, ik ben gestopt om te proberen te begrijpen waarom scheidsrechters die niet fluiten", zegt hij tegenover Sporza.

Maar volgens hem is Anderlecht niet de enige ploeg die benadeeld werd. Ook Club Brugge kreeg weer een fase tégen zich gefloten. "Een paar uur later krijgt Club Brugge wel een penalty tegen, terwijl de speler van Club gewoon recht omhoog springt. Dan zit je weer bij het gebrek aan consequent fluiten. Dat schijnen dan geen “clear errors” te zijn, zo wordt ons uitgelegd in binnen-en buitenland", begrijpt Vandenbempt er helemaal niets meer van.