UPDATE: 'STVV kan snel nieuwe trainer en technische staf welkom heten'

UPDATE: 'STVV kan snel nieuwe trainer en technische staf welkom heten'

11-05-2018 12:00
2

STVV heeft zijn trainer voor volgend seizoen bijna beet. De Truienaars staan op het punt om bij Beerschot Wilrijk Marc Brys weg te plukken. De ervaren coach van de Antwerpenaren moet de opvolger worden van Jonas de Roeck.

Het Nieuwsblad schrijft dat Brys na twee seizoenen weer afscheid neemt van Beerschot. De rasechte Antwerpenaar wilde de 'Mannekes van het Kiel' terug naar 1A brengen, maar dat liep dit seizoen maar nipt mis. Nu acht hij zich klaar om zelf de stap naar de hoogste klasse te maken.

Verschillende eersteklassers trokken in het verleden al aan de mouw van Brys, toch wilde het Olympisch Stadion niet verlaten. Onder meer KV Kortrijk en KV Mechelen vingen al bot. Nu lijken de Kanaries meer geluk te hebben.

Ook assistent volgt
Verwacht wordt dat deze week de overgang nog wordt afgerond. De assistent van Brys wordt wellicht Issame Charaï, ex-speler van STVV en huidig assistent bij Beerschot Wilrijk. Ook hij zal mee de overstap naar Stayen maken.

Update 12:00: Het Nieuwsblad meldt dat Brys volgende week al bij STVV tekent. Hij zou een driejarige verbintenis krijgen. Hij neemt ook een pak assistenten en trainers mee naar Limburg.