Lierse en Lyra vinden mekaar al op eerste vlak: hele jeugdwerking overgenomen

Lierse en Lyra vinden mekaar al op eerste vlak: hele jeugdwerking overgenomen

10-05-2018 14:01
0

Lierse SK is gedoemd tot amateurvoetbal, maar doet er alles aan om boven water te blijven. Een fusie met Lyra lijkt de meest geliefde optie bij de geel-zwarte fans. In dat opzicht is alvast een eerste, belangrijke stap gezet.

Yves De Vil, de voorzitter van Lyra, bevestigt aan Sporza dat de streekclub de jongeren van Lierse zal opvangen. "De jeugdwerking van Lierse heeft er voor gekozen om zich helemaal over te hevelen naar onze club. Dat is een grote stap. We zijn verheugd."

"We hebben gisterenavond met onze jeugdcoördinatoren bekeken hoeveel spelertjes we kunnen opvangen en waarschijnlijk zullen we in grote mate alles kunnen overnemen. Jeugdwerking is voor ons belangrijk en uit de gesprekken met de mensen van "Lierse voor Altijd" is gebleken voor hen ook."

Fusie op til?
De hamvraag die op ieders lippen rust: gaan beide clubs ook effectief samensmelten? "Wat mij betreft mag Lier van een nieuw project warm worden", laat De Vil zich positief uit. "Het is vrij uniek dat twee traditierijke clubs 1 club zouden worden. Ik ben gecharmeerd door het voorstel dat op tafel ligt."

"Ik ben een Lyra-man in hart en nieren en dan is samengaan met Lierse niet zo eenvoudig. Voor de mensen van Lierse geldt hetzelfde. Maar we hebben een aantal keer samengezeten en ik heb charmante en intelligente mensen ontmoet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie