Trossard zet ploegmaats op scherp: Je kan die 5-0 wegspoelen met thuiszege

Trossard zet ploegmaats op scherp: "Je kan die 5-0 wegspoelen met thuiszege"

10-05-2018 12:35

KRC Genk haalde zich afgelopen weekend de woede van de fans op de hals. De zware 5-0-cijfers op Sclessin deden duidelijk pijn, temeer omdat de ploeg een gebrek aan inzet vertoonde op het terrein. Leandro Trossard weet dat donderdagavond een reactie verwacht wordt, wanneer KAA Gent op bezoek komt.

"Vooral de dag na de wedstrijd zinderde het nog wat na", kijkt de aanvaller bij Genk TV nog eens terug. "Maar ik denk dat alle kopjes nu weer juist staan. Iedereen voelt zich fris. Het is natuurlijk niet gemakkelijk, 5-0 verliezen op Standard, maar in het hedendaagse voetbal kan dat gebeuren. Je kan die wedstrijd wegspoelen met een overwinning thuis. Zo komen we weer dichter bij dat Europese ticket."

Ondanks de recente malaise bij de Buffalo's (één op vijftien) verwacht Trossard geen simpele partij. "Nee, want zij zullen ook op een gegeven moment die drie punten opnieuw willen pakken. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden. Vooral die grinta, die we vorige zondag misten, hebben we nodig. We moeten er voor tweehonderd procent tegenaan gaan. En de kansen afmaken. Als we op Standard in de vierde minuut die kans afmaakten, dan kom je in een luxepositie."