'Grote uittocht: ook de overige Belgen mogen vertrekken bij Olympiakos Piraeus'

'Grote uittocht: ook de overige Belgen mogen vertrekken bij Olympiakos Piraeus'

10-05-2018 11:45
1

De Griekse topclub Olympiakos Piraeus heeft een zeer turbulent seizoen achter de rug. Voorzitter Evangelos Marinakis stuurde uit ontevredenheid over de derde plaats al eens alle spelers op vakantie en is van plan om deze zomer flink in te grijpen. Vijftien spelers mogen op zoek naar een nieuwe club, waaronder de overige vier Belgen. Dat schrijft de website sdna.gr.

Kevin Mirallas werd sinds de winterstop gehuurd van Everton, maar zijn huurcontract werd vorige week vroegtijdig verbroken. Marinakis wil ook zo snel mogelijk af van Vadis Odjidja. De ex-Rode Duivel werd in april al op non-actief gezet en het is dan ook geen verrassing dat zijn naam op de lijst staat. Vadis zou naar verluidt in belangstelling staan van Anderlecht en Club Brugge, terwijl de middenvelder eveneens wordt gelinkt aan een Engelse club.

Guillaume Gillet en Silvio Proto mogen net als Odidja na één seizoen hun koffers pakken. Bjorn Engels is de enige landgenoot achter wiens naam nog een vraagteken staat. Hij is één van vier spelers die enkel bij een aantrekkelijk bod mogen vertrekken. Al schat sdna.gr in dat Engels van het betreffende kwartet het meest in aanmerking komt voor een transfer. De voormalige Bruggeling werd in april al in verband gebracht met een stunttransfer naar Anderlecht. Paars-wit weet nu dat er met de Grieken te praten valt over een overgang.