Depoitre houdt Huddersfield in de Premier League, Vertonghen in de CL

Depoitre houdt Huddersfield in de Premier League, Vertonghen in de CL

09-05-2018 22:58

Dankzij een remise op Stamford Bridge is Huddersfield Town verzekerd van lijfsbehoud. De promovendus speelde woensdagavond met 1-1 gelijk tegen nummer vijf Chelsea. Voor de onttroonde landskampioen was het puntenverlies héél zuur: concurrent Tottenham Hotspur won namelijk wel. Die ploeg is nu zeker van een Champions League-ticket

Chelsea - Huddersfield Town 1-1
Met nog twee duels te gaan wist het Huddersfield van manager David Wagner en Laurent Depoitre dat het aan één punt voldoend had om zich veilig te spelen. The Terriers gaven in Londen alles wat ze hadden. Chelsea, met onder meer Eden Hazard op de bank, had het in de eerste helft moeilijk. Er werd niet gescoord.

Na de pauze stuntten de gasten door snel op 1-0 te komen. Depoitre profiteerde van heel zwak verdedigen en kon de bal binnentikken. Chelsea-manager Antonio Conte bracht onder meer Hazard in de ploeg en de thuisclub zette vól in op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk, vrij gelukkig. Marcos Alonso kreeg de goal op z'n naam. Er vonden daarna nog tal van hachelijke situaties plaats voor het doel van Huddersfield. Gescoord werd er echter niet meer. 

De remise van Huddersfield is zéér slecht nieuws voor Swansea. Die ploeg verloor dinsdag van Southampton (0-1) en lijkt nu zo goed als zeker gedegradeerd. Zelfs een thuiszege op Stoke City, aanstaande zondag, volstaat waarschijnlijk niet.

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1-0
Nummer vier Spurs hád twee punten meer dan concurrent Chelsea. De ploeg van Mauricio Pochettino beleefde een zéér moeizame avond tegen het reeds uitgespeelde Newcastle. In de eerste helft leek Tottenham stijf te staan van de zenuwen. Newcastle kreeg de beste kans: Jonjo Shelvey schoot op de paal.

Na de pauze was één momentje van Harry Kane voldoende voor de overwinning. Met rechts krulde de goalgetter de bal in de bovenhoek. Spurs was een kwartier later begonnen dan Chelsea en in de slotfase sijpelde op Wembley door dat Chelsea níet had gewonnen. De zege betekent dan ook dat de club nu zeker is van Champions League-voetbal. Spurs is zelfs over nummer drie Liverpool heengeklommen. 

Manchester City & Arsenal
Kampioen Manchester City en Arsenal kwamen woensdag ook in actie. City won op eigen veld met 3-1 van Brighton & Hove Albion. Arsenal ging op bezoek bij Leicester City met 3-1 onderuit. Het was alweer de zevende uitnederlaag op rij in 2018 voor The Gunners.