Update: 'Rooney-deal nog niet rond, routinier wacht eventueel trainersontslag af'

Update: 'Rooney-deal nog niet rond, routinier wacht eventueel trainersontslag af'

10-05-2018 23:40

De kans bestaat dat Wayne Rooney per volgend seizoen te bewonderen is in de Major League Soccer. De routinier van Everton is in gesprek met D.C. United.

Dat wordt in Engeland gemeld door tabloid The Mirror. The Mirror heeft het over een 'sensational summer move'. Rooney's zaakwaarnemer is naar verluidt in gesprek met D.C. United over een zomerse transfer. Everton is bereid om de 32-jarige Engelsman tegen de juiste prijs te laten gaan.

Rooney heeft nog een eenjarig contract en levert The Toffees daarom niet meer de hoofdprijs op. De transferwaarde van Rooney wordt momenteel geschat op negentien miljoen euro, een schijntje van het bedrag dat hij zes jaar geleden waard was (volgens diverse media rond de negentig miljoen euro).

Rooney is gefrustreerd omdat hij onder Sam Allardyce niet meer verzekerd is van een basisplaats. Hij zou daarom zijn opties willen overwegen en de MLS wordt door het kamp van Rooney als serieuze optie gezien. Onlangs maakte Zlatan Ibrahimovic al de overstap van de Premier League naar de MLS. Hij verliet Manchester United voor LA Galaxy.

Update 23.40: Een vertrek van Rooney is toch nog geen uitgemaakte zaak, meldt The Mirror. Volgens de Britse boulevardkrant overweegt de routinier om toch bij Everton te blijven: wanneer de club besluit om afscheid te nemen van manager Sam Allardyce, wil Rooney in gesprek met diens opvolger om te weten wat zijn plannen zijn. De all time-topscorer van het Engelse nationale team zal vermoedelijk aan het einde van de maand een beslissing nemen over zijn toekomst.