'Hij is nu al de potentiële Gouden Schoen, tegenstanders gaan op de loop'

'Hij is nu al de potentiële Gouden Schoen, tegenstanders gaan op de loop'

09-05-2018 10:55
5

In enkele maanden tijd heeft Mehdi Carcela zich weer helemaal opgewerkt tot de koning van de Jupiler Pro League. Het jeugdproduct van Standard draagt zijn geliefde club naar ongekende hoogten. Zijn niveau is ongezien, oordeelt Wim De Coninck.

'Met voorsprong de beste in Play-Off 1', windt de analist er geen doekjes om in Sport/Voetbalmagazine. 'Het zelfvertrouwen, de arrogantie soms, waarmee hij voetbalt, is het laatste decennium ongezien op de Belgische velden. Tegenstanders worden gedold of gaan op de loop.'

Daar varen de Rouches alleen maar wel bij. 'Zijn snelheid, techniek in beweging, dribbelvaardigheid, afwerking, overzicht én enorme fysieke conditie - hij heeft hard gewerkt om die weer op peil te krijgen - maken van Standard een potentiële titelkandidaat', weet De Coninck.

Zo kan Carcela niet alleen in ploegverband op trofeeën mikken, ook individueel lijkt een bekroning in de sterren geschreven te staan. 'Het is mij een raadsel waarom Carcela het in het buitenland niet heeft gemaakt. Als hij in Luik blijft, is hij nu al de potentiële Gouden Schoen', voorspelt De Coninck.