Lierse had andere zorgen: Hoofdschuldige blijft persoon die club wil verkopen

Lierse had andere zorgen: "Hoofdschuldige blijft persoon die club wil verkopen"

08-05-2018 23:24
3

Lierse SK verloor dinsdagavond met 1-0 bij Royal Excel Moeskroen, een nederlaag die de boeken zal ingaan als één van de laatste uit de geschiedenis van de traditieclub. De Antwerpenaren grepen eerder deze week immers naast een proflicentie.

Voor Fréderic Frans was de wedstrijd in Play-Off 2 dan ook absolute bijzaak. "De connectie die er tussen de fans en de spelers is gekomen, is zot. Ieder Lierse-hart bloedt momenteel. De hoofdschuldige blijft voor mij de persoon die de ploeg heeft willen verkopen", verwijst het huidige boegbeeld van de club bij Sporza naar Maged Samy.

De Pallieters kunnen nu niet meer onder de realiteit uit. "Vanaf morgen zijn we waarschijnlijk allemaal werkloos", windt Frans er geen doekjes om. "Het is moeilijk om aan de toekomst te denken, maar als je het verhaal van Beerschot bekijkt, dan denk ik dat ons dat ook moet lukken." De club uit het Kiel ging evenzeer ten onder aan financiële schulden, maar rukte na een fusie met KFCO Wilrijk in no time weer op naar Eerste Klasse B.