Opvallend: 'Lot van coach uit 1B hangt volledig af van BAS en Lierse'

Opvallend: 'Lot van coach uit 1B hangt volledig af van BAS en Lierse'

08-05-2018 17:37

AFC Tubize heeft dinsdag op een persconferentie laten weten dat Christian Bracconi ook in het seizoen 2018/19 de hoofdcoach zal zijn. Dat wil zeggen, enkel als de Waalse club actief mag blijven in de Eerste Klasse B.

Bracconi kon Tubize in de degradatiepoule niet behoeden voor degradatie naar de Eerste Amateurklasse. Er is echter toch een kans dat Tubize volgend seizoen actief is in 1B en dat heeft alles te maken met de onrust bij Lierse, dat nog altijd geen proflicentie heeft. Lierse heeft de laatste hoop gevestigd op het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, dat naar woensdag of donderdag uitspraak zal doen in deze kwestie. Alles wijst er echter op dat het doek gaat vallen voor de Pallieters.

Tubize heeft in afwachting van het verdict de intentie uitgesproken om langer door te gaan met Braccone. "Het doel is om de continuïteit te behouden, wat de laatste jaren te weinig is geweest. We leren van onze fouten'', tekende L'avenir de woorden op van algemeen directeur Josselin Croise. Braccone, een 57-jarige Fransman, nam in november 2017 het stokje over Sadio Demba.