Verborgen agenda? 'KV Mechelen zegt nee tegen bijzonder voorstel'

Verborgen agenda? 'KV Mechelen zegt nee tegen bijzonder voorstel'

08-05-2018 10:12
1

KV Mechelen treedt volgend seizoen aan in Eerste Klasse B, tenzij er nog een mirakel gebeurt. KV Mechelen probeert namelijk nog als zeventiende ploeg deel te nemen aan 1A. Heel wat andere clubs willen dat verhinderen.

Volgens Het Laatste Nieuws gaan de elf kleinere clubs van 1A (de zogeheten K11) zich binnenkort op een aparte bijeenkomst over de licenties buigen. Er is namelijk ene voorstel ingediend dat een 1A met zeventien clubs moet verhinderen. Dat voorstel geeft aan dat de laatste sowieso degradeert als het de licentie van een andere club zou aanvechten.

Mechelen, dat zelf de licentie van Moeskroen betwist bij het BAS, is uiteraard tegen. Voorzitter Johan Timmermans spreekt van een verborgen agenda. "Ik heb gezegd dat het artikel dat op tafel lag, niet bespreekbaar was. Een aantal andere mensen in de raad van bestuur is mij daarin gevolgd, we gaan nu ook de ploegen van de K11 samenroepen, de bedoeling van sommigen is toch om het aantal clubs in 1A te herleiden en dit zou daar een middel toe kunnen zijn. Ik vind dat een verdoken agenda."