VAR beschudigd van Anderlecht-sympathie: Heb twee keer meegedaan

VAR beschudigd van Anderlecht-sympathie: "Heb twee keer meegedaan"

08-05-2018 10:00
29

De supporters van Club Brugge zijn na de clash met Anderlecht gaan graven in het privéleven van de befaamde videorefs. Zo zou Kris Bellon een vriend zijn van Gunther Van Handenhoven, teammanager bij Anderlecht. Bellon reageert zelf in Het Nieuwsblad.

De videoref werd ooit gespot bij de veteranen van Londerzeel, ook de ploeg van Van Handenhoven. "Toen ze niet aan elf spelers geraakten, heb ik twee keer meegedaan. Voor de start van de Play-Offs heb ik de banden met de club verbroken, omdat ik voelde dat wat volgde volledige professionaliteit eiste", legt hij uit.

Bellon kent Van Handenhoven naar eigen zeggen nauwelijks. “Ik heb me na mijn scheidsrechtersloopbaan in 2007 aangesloten bij Londerzeel, omdat daar vrienden speelden van vele jaren. Van Handenhoven is twee jaar geleden in Londerzeel komen wonen en vroeg of hij met ons kon meespelen. Dat kon. Maar we hebben amper wedstrijden samen gespeeld. Bovendien heb ik ook vrienden die Club-fan zijn. Dat laat me koud. Maar dat op deze manier mijn integriteit in twijfel wordt getrokken, doet pijn"

Lees ook: 'Club Brugge werd het meest benadeeld door de VAR'