Vargas en Club Brugge-huurling lopen titel mis door ... videoref

Vargas en Club Brugge-huurling lopen titel mis door ... videoref

07-05-2018 18:25

Bij Club Brugge was men zondag niet tevreden met de videoref, maar ook aan de andere kant van de wereld staat het systeem niet op punt. In Australië werd de titelstrijd beslist na falen van de man in het busje.

Melbourne Victory wist afgelopen weekend de A-League te winnen. In de finale versloeg het Newcastle Jets met 1-0. Kosta Barbarouses maakte het enige doelpunt van de match. Pijnlijk detail: vlak voor de goal stond zijn ploegmaat en de man van de assist James Donarchie buitenspel.


De tv-kijkers zagen de buitenspel, maar de videoref niet. Enkele tellen voor de goal viel namelijk de verbinding deels weg. De videoref zag geen herhalingen en kon de ref op het veld niet terugfluiten. Toen alles weer werkte, was het spel al hervat en vond men het te laat om nog in te grijpen.

"We zijn ontzettend teleurgesteld door deze storing van de technologie", noteerde de NOS uit de mond van competitievoorzitter Greg O'Rourke. "We snappen dat het maar één keer is voorgekomen dit seizoen, maar het was wel op het meest cruciale moment ..."

Club Brugge-link
Bij de verliezers van Newcastle Jets staan twee (oude) bekenden van het Belgisch voetbal op de loonlijst met name Roland Vargas (Ex-Club Brugge en ex-Anderlecht) en Club Brugge-huurling Riley McGree.