'Toekomst Robben plots onzeker: Nederlander zet Bayern in de wachtkamer'

'Toekomst Robben plots onzeker: Nederlander zet Bayern in de wachtkamer'

07-05-2018 17:01
1

Franck Ribéry heeft zijn contract bij Bayern München met één jaar verlengd, maar rond Arjen Robben blijft het nog stil. Volgens Kicker heeft de 34-jarige Nederlander zijn beslissing uitgesteld, terwijl Tageszeitung denkt dat zijn toekomst in de Allianz Arena onzeker is.

Robben kan net als Ribéry zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot medio 2019. Als hij verlengt, zal hij dat echter niet doen voor de Duitse bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt op 19 mei. Hoewel een langer verblijf bij Bayern zijn eerste optie is, neemt de aanvaller zijn tijd, weet Kicker. Tageszeitung twijfelt daarentegen aan de beweegredenen van Robben. De krant speculeert dat hij de aanbieding te laag vindt en andere opties heeft.

Overigens is het nog de vraag of Robben inzetbaar is in de bekerfinale. Hij liep tijdens het eerste treffen met Real Madrid in de halve finale van de Champions League een spierblessure op. Mede door blessures kwam Robben dit seizoen niet verder dan 21 Bundesliga-optredens, waarvan negentien als basisspeler. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij vijf assists.