UPDATE: Vukovic haalt eerste slag thuis, nog drie spelers moeten vrezen

UPDATE: Vukovic haalt eerste slag thuis, nog drie spelers moeten vrezen

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 09:30di 15-05-2018 om 09:30

In de Jupiler Pro League zijn er nodige spelers actief die mogen dromen van deelname aan het komende WK. Danny Vukovic, nummer één onder de lat bij Racing Genk, is daar één van. Hij heeft alvast de Australische voorselectie gehaald.

De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk heeft maandag een lijst van 32 spelers vrijgegeven, die nog in aanmerking komen voor een plaats bij de definitieve selectie van 23. Twee maanden geleden maakte Vukovic op zijn 33e verjaardag zijn debuut en liet zich opmerken door een penalty te stoppen tegen Colombia (0-0). Vukovic heeft voor de drie plaatsen concurrentie van Brad Jones (Feyenoord), Mitchell Langerak (Nagoya Grampus) en Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion). De laatste kennen we natuurlijk goed door zijn periodes bij Club Brugge en Genk.

Vukovic en Ryan zijn niet de enige bekende namen bij de voorselectie. Middenvelder James Troisi  (ex-Zulte Waregem) en aanvaller Nikita Rukavytsya (ex-Roeselare) hebben een kort verleden in de Jupiler Pro League.

Update 15/05, 09.30: De voorselectie van Australië bestaat niet langer uit 32 spelers, maar uit 26 spelers. Bondscoach Bert van Marwijk liet al 6 jongens vallen. In de nabije toekomst moet hij nog 3 jongens teleurstellen. Vukovic en Ryan zijn daar niet bij. Samen met Brad Jones van Feyenoord zijn zij al zeker van hun plaats in de WK-selectie van de Aussies. Mitchell Langerak (Nagoya Grampus) viel immers af als vierde doelman. Troisi en Rukavytsya behoren voorlopig ook nog tot de voorselectie. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws