'Arsenal pakt door: nog maar twee namen in beeld als opvolger van Wenger'

'Arsenal pakt door: nog maar twee namen in beeld als opvolger van Wenger'

07-05-2018 13:37

Luis Enrique óf Massimiliano Allegri moet de nieuwe manager van Arsenal worden. Sky Sports pakt maandagmiddag groot uit met dat nieuws. Arsenal is druk bezig met de zoektocht naar de opvolger van Arsène Wenger. 

Tal van namen passeerden de afgelopen weken de revue. Ook onder meer Patrick Vieira, Mikel Arteta, Zeljko Buvac (assistent-manager Liverpool) en Rui Faria (assistent-manager Manchester United) werden genoemd. Zij zijn allemaal geen kandidaat (meer), weet Sky SportsDe shortlist bestaat inmiddels uit twee namen.

Luis Enrique (foto) was tussen 2014 en 2017 zeer succesvol als trainer van FC Barcelona. Met de Spaanse grootmacht won hij onder meer twee landstitels en één keer de Champions League. Ook Chelsea zou naar de handtekening van Enrique hengelen.

Allegri staat sinds 2014 aan het roer bij Juventus. In de afgelopen drie seizoenen werd de Italiaanse trainer drie keer landskampioen. Ook dit jaar koerst De Oude Dame af op de Serie A-titel. Met Juve verloor Allegri vorig seizoen de Champions League-finale. 

Overigens is het volgens Sky Sports nog maar de vraag of zowel Enrique als Allegri interesse heeft in Arsenal. De 'structuur' van de club én het beschikbare transferbudget zou beide oefenmeesters zorgen baren.