UEFA duidt scheidsrechters voor finales aan 'Dit is prachtig'

UEFA duidt scheidsrechters voor finales aan 'Dit is prachtig'

07-05-2018 13:22
1

Björn Kuipers heeft op 16 mei de leiding over de Europa League-finale tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. De KNVB maakt dat maandagochtend bekend. Milorad Mazic mag de Champions League-finale voor zijn rekening nemen.  

"Ik ben ontzettend trots. Dit is een prachtige beloning op een goed seizoen", laat de arbiter weten op de website van de KNVB. "Het is geweldig dat ik opnieuw een Europa League-finale mag fluiten. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op."

Kuipers wordt tijdens de finale in Lyon geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Danny Makkelie en Pol van Boekel zijn respectievelijk vijfde en zesde official.

Afgelopen maand had Kuipers de leiding over de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Bayern München, in de halve finale van het toernooi. Ook hij is komende zomer als enige Nederlandse scheids actief op het WK in Rusland. Kuipers floot in 2013 ook al de finale van de Europa League. Een jaar later had hij de leiding over de Champions League-finale. 

Champions League-finale
De Serviër Milorad Mazic heeft de leiding over de Champions League-finale, heeft de UEFA inmiddels bekend gemaakt. Die wedstrijd wordt op 26 mei gespeeld in Kiev. Real Madrid en Liverpool strijden om de Cup met de Grote Oren.