Verhaeghe haalt zwaar uit naar arbitrage: 'Afvragen of er meer aan de hand is'

Verhaeghe haalt zwaar uit naar arbitrage: 'Afvragen of er meer aan de hand is'

06-05-2018 17:38
67

Bart Verhaeghe heeft na de wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht (1-2) zwaar uitgehaald naar de arbitrage. De voorzitter van Blauw-Zwart heeft meteen na de wedstrijd de pers verzameld om zijn reactie te geven.

"Het is niet mijn gewoonte om hier te staan na een match. Maar ik sta hier als voorzitter van Club Brugge, om mijn spelers en staf te beschermen. En daarnaast sta ik hier in het belang van het Belgisch voetbal in het algemeen. Het is duidelijk dat we met een groot probleem zitten."

"Als je ziet dat een doelpunt van Anderlecht wordt goedgekeurd, terwijl Teodorczyk buitenspel stond. En dat de goal van Diaby enkele weken geleden wel werd afgekeurd. Ten tweede was er een duidelijk penaltyfase (op Vanaken, red.) maar de VAR greep weer niet in."

"Dat is jammer, want bij andere fases komt de videoref wel tussen. Dit is niet goed voor ons voetbal. Als je dan merkt dat diezelfde ploeg die hier komt spelen ook vorige week tegen Charleroi werd bevoordeeld, moet je je afvragen of er meer aan de hand is."

"Ik hoop van niet, maar ik moet daar wel aan denken. Ik ben ontgoocheld in het professioneel voetbal. Wij hebben hier veel geld in geïnvesteerd, maar dit is een ridicuul verhaal aan het worden. De videorefs zullen zich de volgende wedstrijden moeten bewijzen."

Lees ook: Leko gaat helemaal door het lint na nederlaag: 'Levenslang stadionverbod'
Lees ook: Visser is de gebeten hond: 'Iedereen gelijk behandelen, behalve Anderlecht'