Promotiekoning flikt het voor de 8e keer: Odoi en Mitrovic moeten naar Play-Offs

Promotiekoning flikt het voor de 8e keer: Odoi en Mitrovic moeten naar Play-Offs

06-05-2018 15:53

Cardiff City keert na vier seizoenen terug in de Premier League. The Bluebirds hadden zondagmiddag genoeg aan een 0-0 tegen Reading. Concurrent Fulham, de enige ploeg die nog over Cardiff heen kon klimmen op de ranglijst, ging onderuit. 

Nummer drie Fulham verloor met 3-1 bij Birmingham City. Tót zondag had Fulham opmerkelijk genoeg 23 keer op rij niet verloren. Denis Odoi en Aleksandar Mitrovic speelden de hele wedstrijd voor Fulham.

Tegenstander Reading eindigde nét boven de degradatiestreep. Voor de 69-jarige Cardiff-manager Neil Warnock is het overigens de achtste keer (!) dat hij met een ploeg promoveert naar het hoogste niveau. Dat is een record. 

Play-offs
De nummers drie tot en met zes gaan in de play-offs van het Championship bepalen wie er komend jaar eveneens actief is op het hoogste niveau. In de halve finales neemt Fulham het op tegen Derby County en speelt Aston Villa tegen Middlesbrough. 

Naast Cardiff is ook Wolverhampton Wanderers komend seizoen actief in de Premier League. Die ploeg werd afgelopen maand kampioen. Stoke City degradeerde zaterdag uit de Premier Leage.