'Explosieve situatie bij Napoli: Mertens moet vrezen voor vertrek van trainer'

'Explosieve situatie bij Napoli: Mertens moet vrezen voor vertrek van trainer'

Gepubliceerd: zondag 6 mei 2018 om 11:32zo 06-05-2018 om 11:32

Maurizio Sarri is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste weken bij SSC Napoli. Het botert niet meer tussen de succestrainer en Aurelio De Laurentiis, de flamboyante preses van de club. De kans is groot dat Sarri na afloop van het seizoen zijn ontslag indient. 

La Gazzetta dello Sport publiceerde eerder deze week een interview met De Laurentiis waarin de voorzitter zijn ongenoegen liet blijken over Sarri en diverse vedettes van diens ploeg. Dat artikel is volledig verkeerd gevallen. 

Het contract van Sarri loopt door tot medio 2020, maar inmiddels is de kans minimaal dat hij ook na de zomer nog aan het roer staat bij de nummer twee van de Serie A. Sarri heeft de luxe dat diverse topclubs uit Europa hem graag willen aanstellen, weet La Gazzetta. Chelsea, Tottenham Hotspur, AS Monaco en Borussia Dortmund worden genoemd. Antonio Conte en Carlo Ancelotti zijn op hun beurt in beeld om het stokje van Sarri over te nemen in Napels.

Titelstrijd
Ondertussen lijkt de landstitel definitief uit zicht voor Napoli. Koploper Juventus won zaterdagavond met 3-1 van Bologna en heeft nu zeven punten meer dan de titelconcurrent. Als Napoli zondag in eigen huis verliest van Torino, is De Oude Dame opnieuw kampioen van Italië. Een zege op AS Roma volstaat volgende week ook voor Juve. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws