Alderweireld maakt rentree, maar lijdt meteen pijnlijke nederlaag

05-05-2018 18:03

West Bromwich Albion leeft nog altijd. De hekkensluiter van de Premier League móest zaterdagmiddag winnen van Tottenham Hotspur om niet te degraderen. In blessuretijd viel de enige goal van de wedstrijd. Toby Alderweireld maakte zijn rentree bij Tottenham.

Het was louter Spurs, met dat op The Hawthorns de bal had. De ploeg van Mauricio Pochettino kon ruim 70 procent balbezit noteren. Veel uitgespeelde kansen leverde dat overigens niet op. Na de pauze kreeg topscorer Harry Kane een enorme kans. Doelman Ben Foster redde knap. De goalie keerde ook een vrije trap van Christian Eriksen.

The Baggies móesten scoren, maar alleen uit vrije trappen en corners werd het zo nu en dan gevaarlijk. Toby Alderweireld keerde een inzet op de doellijn en Spurs-keeper Hugo Lloris greep een paar keer afdoende in. In de allerlaatste minuut lukte het tóch nog. Jake Livermore scoorde uit een frommelsituatie.

Swansea & Southampton
In de twee resterende speelrondes zullen er nog twee ploegen degraderen. Eerder op de dag viel het doek al voor Stoke City. Nummer zeventien Swansea City ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Bournemouth. Southampton, met één punt minder en een wedstrijd minder gespeeld, trapt om 18.30 uur af tegen Everton.

West Ham United lijkt definitief veilig dankzij een vitale overwinning bij Leicester City. Het werd 0-2. Joao Mario en Mark Noble. Middenmoters Watford en Newcastle United speelden nergens meer om. De ontmoeting in Londen eindigde in 2-1 voor Watford.