Doek is gevallen: eerste degradant uit Premier League is bekend

05-05-2018 15:37

Stoke City is zaterdagmiddag uit de Premier League gedegradeerd. In eigen huis ging het met 2-1 onderuit. Patrick van Aanholt tekende voor de winnende treffer. Daarmee velde hij het vonnis over The Potters, die de afgelopen tien seizoenen op het hoogste niveau actief waren.

De eerste helft in het bet365 Stadium in Stoke-on-Trent was werkelijk niet om aan te zien. Palace, dat na de 5-0 zege op Leicester City van vorige week zo goed als veilig is, verprutste een paar countermogelijkheden en bij Stoke stond de druk er duidelijk op.

Welgeteld één schot belandde tussen de palen. De poging van Stoke-vedette Xherdan Shaqiri leverde wel direct een doelpunt op. Een vrije trap van de kleine Zwitser belandde via de muur in de kruising.

Na rust had Stoke één taak: de nul houden en daarmee een vitale zege over de streep trekken. Het lukte de ploeg van manager Paul Lambert niet. Werkelijk alles ging fout en Palace scoorde in de slotfase twee keer. Eerst tekende James McArthur voor de gelijkmaker na een mooie tegenaanval en in de 86e viel het doek definitief. Van Aanholt schoot zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen.

Later op de middag kan ook West Bromwich Albion degraderen. Als die ploeg in eigen huis verliest van Tottenham Hotspur, is het einde verhaal.