Papa Deschacht wil dat zijn zoon stopt: ''Anders moet ik de boel verkopen''

Papa Deschacht wil dat zijn zoon stopt: ''Anders moet ik de boel verkopen''

05-05-2018 11:45
6

Is Olivier Deschacht bezig aan de laatste matchen uit zijn lange loopbaan. De 37-jarige linksback heeft een aflopend contract bij Anderlecht en het is zeer de vraag of dat nog wordt verlengd. Vader Ronny Deschacht (65) zou sowieso graag zien dat zijn zoon stopt aan het einde van dit seizoen.

''Naar wat ik hoor - Olivier is niet de grote prater - wil hij nog een seizoen doorgaan. Het verrast me niet, hij zou tot zijn vijftigste willen spelen, maar ik vind het geen goed idee. Tenzij hij zich kan verzoenen met een rol náást de ploeg'', geeft Deschacht senior zijn mening tegenover Het Laatste Nieuws.

Maar zoals gezegd hoopt Ronny Deschacht dat Olivier zijn schoenen aan de wilgen hangt. Zodat hij aan de slag kan gaan in het familiebedrijf. ''Olivier zou beter stoppen en bij mij komen. Hij zou een ideale opvolger zijn - hij geeft zich altijd volledig. Dat heb je nodig in je bedrijf, werknemers die gepassioneerd zijn. Maar Olivier zegt dat ik hem voorlopig met rust moet laten. Als hij stopt, wil hij eerst zes maanden rust, daarna beslist hij.''

Met het oog op de zaak, Mega Doe-Het-Zelf Deschacht in Lochristi, doet hij een dringend beroep op Olivier. ''Hapt hij niet, dan moet ik de boel spijtig genoeg verkopen. Wat moet ik anders? Ik kan niet blíjven werken. Net zoals Oli niet kan blijven voetballen. Ik hoop dat hij dat beseft. En niet op een lager niveau gaat spelen. Neen, dan kan hij beter hier komen." 

Lees ook: Deschacht reageert na zijn comeback: "Kreeg het fysiek wel lastig"