'Grote verandering op til: Profclubs hebben unieke plannen voor ogen'

'Grote verandering op til: Profclubs hebben unieke plannen voor ogen'

04-05-2018 08:30
12

Maandag is een belangrijke dag voor de teams uit de Jupiler Pro League. Dan wordt er samengezeten over de toekomst van de beloftenteams. Zij lijken ondergebracht te worden in de Amateurreeksen, maar sommige clubs mikken nog hoger.

Het idee is dat alle U21-teams ondergebracht worden in de drie Amateurliga's in ons land. Op die manier wil men het niveau opkrikken door de jongelingen in een 'echte' competitie zich te meten met teams die strijden voor de prijzen. Men wil zo de kloof naar de A-kern verkleinen.

Zo wil men vanaf het 2019-2020 vier teams stallen in de Eerste Amateurliga, zes in de Tweede Amateurliga en de anderen in de Derde Amateurliga. De vraag die dan speelt: welke vier teams mogen in de hoogste amateurreeks spelen?

Beloften in 1B
Die discussie leidt tot een nieuw idee. Zo willen enkele profclubs de sterkste beloftenteams onderbrengen in 1B. Verrassend genoeg reageerden een pak club enthouasiast op dat voorstel.

Maandag zit de Pro League samen op de zaak te bespreken. Tegen ten laatste op 30 juni moet de beslissing gevallen. In tussentijd moeten zowel de Vlaamse Studiecommissie als de amateurclubs hun ja-woord geven.