'Engelse topclub laat het oog vallen op Bailey als alternatief voor Mbappé'

'Engelse topclub laat het oog vallen op Bailey als alternatief voor Mbappé'

03-05-2018 18:39
2

Leon Bailey is bezig aan een indrukwekkend seizoen bij Bayer Leverkusen. Met zijn prestaties heeft de voormalige Genkenaar de aandacht getrokken van Manchester City. Dat meldt het Engelse Goal.com.

De kerverse kampioen van de Premier League heeft voor de transferperiode prioriteit gegeven aan het vinden van een nieuwe middenvelder en aanvaller. Napoli-ster Jorginho staat bovenaan de lijst als het gaat om het versterken van de middenlinie. Voor de vacature voorin zou Bailey sterk in aanmerking komen.

City droomt van Kylian Mbappé, maar de tienersensatie van Paris Saint-Germain is waarschijnlijk niet beschikbaar. In de zoektocht naar het geschikt alternatief zijn de Citizens uitgekomen bij Bailey, die volgens de bron met nog een andere kandidaat op de shortlist staat. Het is niet bekend hoeveel de Engelsen op tafel willen leggen voor de Jamaicaan, maar naar verluidt is er de mogelijkheid dat reservedoelman Claudio Bravo wordt betrokken in de deal.

Bailey (20), die nog tot medio 2022 vastligt bij Leverkusen, heeft dankzij zijn negen competietreffers en zes assists de belangstelling gewekt van meerdere Europese topclubs. Hoewel City daarvan op de hoogte is, zou er nog geen bod zijn uitgebracht. Mocht de landskampioen doorzetten, dan kan Raheem Sterling van invloed zijn op Bailey. Sterling, die werd geboren in Jamaica, en Bailey zijn namelijk goede vrienden.