'Ik kan niet wachten op de Rode Duivels, dat moet iedereen begrijpen'

'Ik kan niet wachten op de Rode Duivels, dat moet iedereen begrijpen'

03-05-2018 08:01
4

Michel Preud'homme keert terug als coach. De coach is klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij hoopt op een aanbieding van Standard. Wat het niet zal worden, zijn de Rode Duivels.

De coach wil snel duidelijkheid hebben over zijn toekomst. Bij de KBVB wacht men echter af. "Zij hebben al wel laten weten dat ze pas na het WK een beslissing nemen over de bondscoach. Daar kan ik niet op wachten", zegt Preud'homme aan Het Nieuwsblad.

"Stel dat ik wacht en ze beslissen om toch met Roberto Martinez door te gaan: dan laat ik misschien interessante voorstellen schieten en sta ik daar. Ik wil geen tweede keuze zijn. Dat moet iedereen begrijpen. Ik kan echt niet wachten", geeft hij aan.

Van teleurstelling in de voetbalbond wil hij niet spreken. "Het is simpel: ze hebben een procedure en stappen daar niet van af. Iedereen in België weet wie ik ben en weet wat ik als trainer kan betekenen. Als dat niet voldoende is, dan moet ik mij daarbij neerleggen. Maar ze moeten ook begrijpen dat als iets me zint ik daar zal op ingaan. Het is onmogelijk dat ik tot na het WK wacht."