'Tabula rasa bij Club Brugge: Blauw-Zwart is doelmannenprobleem kotsbeu geworden'

'Tabula rasa bij Club Brugge: Blauw-Zwart is doelmannenprobleem kotsbeu geworden'

03-05-2018 07:31
11

Club Brugge heeft al een seizoen lang een doelmannenprobleem. Dat is Blauw-Zwart beu. Volgend seizoen wil het met een schone lei beginnen. Met dus veel vertrekkers en één grote nieuwkomer.

Club Brugge gebruikte dit seizoen maar liefst vijf doelmannen. Zo'n situatie wil Blauw-Zwart niet opnieuw meemaken. Volgens Het Laatste Nieuws plant het dan ook een grote kuis. De aankoopoptie van Kenneth Vermeer zal alvast niet gelicht worden. De entourage van de Nederlander weet nog van niets, maar die beslissing heeft Blauw-Zwart al lang genomen.

Ook Vladimir Gabulov en Ethan Horvath moeten op zoek naar een nieuwe club. De Bruggelingen zien in beide doelmannen geen potentiële nummer één. Wie wel mag blijven is Guillaume Hubert. De doelman kon niet overtuigen toen hij zijn kans kreeg, maar Club ziet in hem toch een goede doublure. Al helpt het feit dat hij een Belg is ook. Jongeling Brent Gabriël krijgt de kans als derde doelman, Jens Teunckens mag vertrekken.

Wie in doel?
Dan is er nog de vraag wie volgend seizoen de nummer één zal worden. Club Brugge wil een nummer één waar niet aan getwijfeld kan worden. Het zoekt die onder andere in het binnenland, maar echt jagen op Thomas Kaminski en co. doet het niet. Ivan Leko en doelmannentrainer Tomislav Rogic bieden mogelijk de oplossing met de komst van 'een nieuwe Kalinic' uit hun land. Wie dat zou zijn, is niet geweten.