Real Madrid schrijft geschiedenis en plaatst zich voor derde CL-finale op rij

01-05-2018 22:40
2

Real Madrid staat voor de vierde keer in de laatste vijf jaar (en de derde op rij) in de finale van de Champions League. De ploeg van Zinedine Zidane had dinsdag alle moeite om Bayern München van zich af te slaan, maar plaatste zich dankzij een 2-2 remise voor de eindstrijd in Kiev.

Na de 2-1 zege in München van zes dagen geleden was dat genoeg voor de finale. Real kan de cup daardoor nog steeds voor de derde keer op rij winnen. Makkelijk ging het in Bernabéu zéker niet. Dat het geen walk-over ging worden, tekende zich na drie minuten al af. Joshua Kimmich, alleskunner op de rechterflank van Bayern, tikte van dichtbij binnen na dramatisch verdedigen van Real.

Bayern had daardoor nog één doelpunt nodig, maar Real zette de eerste de beste kans ook om in een doelpunt. Karim Benzema, die sinds half februari al niet meer gescoord had, kopte een prachtige voorzet van Marcelo goed binnen (1-1).

Voor rust was Bayern de betere ploeg en had het ook op 1-2 moeten komen. Real-huurling James Rodriguez kreeg een dot van een kans, nadat eerder Robert Lewandowski al op Keylor Navas stuitte. Vlak voor rust had Bayern een penalty moeten hebben wegens hands van Marcelo, maar de Turkse arbitrage miste het.

Dé blunder
De tweede helft begon rampzalig voor Bayern. Doelman Lars Ulreich schatte een matige terugspeelbal van Corentin Tolisso volledig verkeerd in en ging langs de bal, waardoor Benzema de bal in een leeg doel kon schuiven (2-1). De dreun was enorm, maar Bayern bleef vechten. James maakte zijn misser van voor rust goed en verschalkte Navas in twee instanties (2-2).

In een bloedstollende slotfase hield Navas Real met enkele prachtige reddingen (kansen Tolisso en Müller) op de been, waardoor de Madrilenen andermaal in de finale van het kampioenenbal staan. Op 26 mei in Kiev wacht AS Roma of Liverpool als tegenstander.