Raman gelukkig bij Duitse promovendus: ''Voor het eerst in mijn carrière''

Raman gelukkig bij Duitse promovendus: ''Voor het eerst in mijn carrière''

01-05-2018 19:25
1

Er is volgend seizoen een extra Belg in de Bundesliga te bewonderen. Benito Raman promoveerde namelijk afgelopen weekend met Fortuna Düsseldorf naar het hoogste niveau. Raman voelt zich dan ook helemaal op zijn plaats in Duitsland.

"Fortuna is een hele grote traditieclub, die vanuit de basis een heel goed defensief blok wil hebben. Als je spelers hebt die eerst aan het team denken en dan aan zichzelf, dan is dat een hele mooie club. Voor mij was het de ideale combinatie om naar daar te gaan: eerst hard werken en dan kijken wat persoonlijk beter kan'', zegt onze landgenoot tegenover Sporza.

Met negen goals in 26 competitieduels was de keuze voor Düsseldorf een voltreffer. De liefde is wederzijds, want in maart werd de huurling definitief overgenomen van Standard. Raman ondertekende zelfs een contract tot medio 2022. ''In principe zegt een contract in voetbal weinig, maar normaal zal ik voor het eerst in mijn carrière twee jaar bij dezelfde club blijven. Na 7 jaar is het toch nodig om stabiliteit te krijgen in mijn carrière."

Hoewel de aanvaller nog altijd pas 23 is, is Düsseldorf al zijn zesde werkgever. In ons land kwam Raman uit voor AA Gent, Beerschot, KV Kortrijk, Sint-Truiden en tot slot Standard.

Lees ook: "Promoveren is mooi, maar ik denk dat iedereen een titel op zijn cv wil zetten"