Jonge Belg is klaar voor Bundesliga: 'Ik heb genoeg ervaring opgedaan'

Jonge Belg is klaar voor Bundesliga: 'Ik heb genoeg ervaring opgedaan'

01-05-2018 09:08

Willem II-supersub Ismail Azzaoui heeft genoten van zijn seizoen in Tilburg, maar gaat de Tilburgers binnenkort de rug toekeren. De in België geboren vleugelaanvaller keert terug naar het Duitse VfL Wolfsburg, dat Azzaoui dit seizoen aan de Tricolores verhuurd heeft.

"Het is een geweldige ervaring om voor Willem II te spelen", vertelt Azzaoui aan het Brabants Dagblad. De meest scorende invaller van dit Eredivisie-seizoen wil echter voor zijn kans in het eerste elftal van VfL Wolfsburg gaan. "Ik denk dat ik genoeg ervaring heb opgedaan om bij Wolfsburg weer een kans van slagen te hebben. Fysiek voel ik me sterk genoeg om het in de Bundesliga te redden. Ik ben er klaar voor."

Of Die Wölfe volgend jaar in de Bundesliga spelen, is overigens nog maar de vraag. De club verloor zaterdagmiddag de cruciale degradatieclash tegen Hamburger SV, waardoor het nog maar twee punten boven de degradatiezone staat. "Het doet me pijn dat er nu zo geknokt moet worden om in de Bundesliga te blijven. Want het is gewoon mijn club", aldus de Belg, die zich echter niet laat weerhouden door een eventuele degradatie. "Ik keer er zeker terug. Want ik wil er slagen."